Naam

: PDFinvoice2UBL

Versie

: 1.4

Taal

: Nederlands

Laatste versie datum

: 19 februari 2022

Kosten:

 

 

 

Jaarlicentie voor klein gebruik bedraagt € 25 exclusief BTW (maximaal 5 maskers, onbeperkt aantal facturen)

Jaarlicentie voor groot verbruik (accountantskantoren en administratiekantoren) bedraagt € 90 exclusief BTW (onbeperkt aantal maskers en facturen)

 
Gratis uit te proberen. Gratis versie kan maximaal 5 facturen per keer omzetten. In de gratisversie kunnen maximaal 5 maskers worden aangemaakt. Daarnaast worden in demo versie bij factuuromschrijving en klantnaam de tekst 'DEMO' meegegeven.

 

Download

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Algemeen

Dit programma is bedoeld voor ondernemers en administratie- en accountantskantoren van ondernemers welke verkoopfacturen maken in Word of Excel of welke een facturatieprogramma gebruikt welke wel PDF facturen genereerd maar geen digitaal factuur in de vorm van een UBL factuur welke direct in een boekhoudpakket verwerkt kan worden.

Dit programma wil hierop inspelen. Als verkoopfacturen redelijk homogeen zijn dan is het zeer tijdrovend om deze allemaal handmatig in te boeken. Dat is immers dubbel werk omdat bij het aanmaken van de factuur in Word / Excel of facturatieprogramma alle relevante gegevens al op de factuur zijn gezet.

Met dit programma kunt u slimme maskers aanmaken waarmee u verkoopfacturen in bulk kunt omzetten naar digitale UBL facturen. U kunt deze UBL facturen gelijk e-mailen naar uw online boekhoudomgeving (bijvoorbeeld Exact Online). U hoeft ze alleen nog de akkoorderen en u heeft daarmee een boeking plus een PDF versie van de factuur in uw administratie zitten.   

U kunt het programma downloaden en uitproberen om te testen of alles naar behoren werkt. Zonder licentie worden de teksten DEMO toegevoegd aan de UBL factuur in de omschrijving en bij de naam van de klant. De demo versie is daarnaast beperkt tot 5 facturen per conversie. Het verschil tussen de licentie voor klein en grootverbruik is gelegen in het aantal maskers  (= aantal verschillende facturen) wat ingesteld kan worden. Bij klein verbruik (voor ondernemers) is dit beperkt tot 5, voor groot verbruik is dit onbeperkt.

 

Werking

In de kern zet het programma een PDF (geen scan en geen kopieerbeveiliging) of Worddocument om in een gestructureerde leesbare tekst waar middels een maskerbestandje de relevante informatie uit gehaald wordt voor het maken van de UBL factuur.

 

Hieronder vindt u een link naar een voorbeelduitwerking:

Handleiding basisfunctie

 

U kunt ook middels de commandline het programma een PDF of Worddocument laten omzetten. Bijvoorbeeld als backend voor een website. Via de commandline kan dan het programma als volgt worden aangeroepen (stel het programma staat in de map E:\PDFinvoice2UBL\, het maskerbestand heeft code MASK01 en het gewenste outputbestand is opgenomen achter de -o): 

E:\PDFinvoice2UBL\PDFinvoice2UBL.exe F:\Uitwisselmap\Factuur 1800157.PDF -m MASK01 -o F:\Uitwisselmap\test.xml

 

Disclaimer

Alhoewel het programma uitgebreid getest is kunnen er altijd overhoopt fouten achtergebleven zijn. Daarnaast is het een nieuw programma welke nog verder verbeterd zal gaan worden. Ik aanvaard dan ook geen enkele verantwoordelijkheid voor gegevensverlies of niet goed gegane conversies etc. Wel sta ik ten alle tijden open voor suggesties en voorstellen tot verbetering.

 

Screenshots

 

 

 

Bestellen

Indien u het programma getest heeft en geen restrictie wilt hebben voor het aantal in te lezen mutaties dan kunt u met onderstaande formulier een bestelling plaatsten. U krijgt dan vervolgens een e-mail met hoe u het licentiebedrag van kunt voldoen. Na ontvangst van het bedrag zal de licentie zo spoedig mogelijk (binnen 48 uur) gemaild worden (houdt uw spambox in de gaten).

Zorg ervoor dat u de software eerst test met uw administratieve pakket om na te gaan of alles werkt. Digitale goederen vallen niet onder het recht op bedenktijd. Na bestellen en betaling verkrijgt u het licentiebestand en is uw bestelling definitief.

Vul onderstaande gegevens in:

 

Update geschiedenis

 

Versie

Datum

Opmerking

PDFinvoice2UBL 1.4 19-02-2022 - UBL export is op diverse punten aangepast voor betere compatibiliteit
- Aanvullende functies. O.a. bij IF functies
- Probleem opgelost qua afronding van getallen wat in zeldzame gevallen kan voorkomen
- Diverse kleinere verbeteringen.
PDFinvoice2UBL 1.3 23-02-2019 - Aanpassingen voor aanpassing lage BTW tarief. 
- Het programma is meertalig geworden (klik op de vlag) en kan ook Deense OIOUBL bestanden genereren (indien leveranciersland op DK staat)
- Nieuwe functies toegevoegd zoals de mogelijkheid MET CALC BTW bedrag te berekenen en mett CHECKVAT als afsluiter te zorgen dat eventuele verschillen in de laatste regels worden gecorrigeerd.
- Diverse kleinere verbeteringen
PDFinvoice2UBL 1.2 11-02-2018 - Probleem opgelost waardoor PDF bestanden niet altijd goed werden herkend op alle Windows versies
- Commandline optie toevoegd (licentie voor nodig om te testen)
- Terugmelding als PDF bestanden een kopieerbeveiliging hebben
- Diverse kleinere verbeteringen.
PDFinvoice2UBL 1.1 02-04-2017

Diverse kleine aanpassingen en daarnaast diverse functies toegevoegd o.a:

- BACK (regel terug)
- RETURN (naar regel, bijvoorbeeld als een tekst niet gevonden is)

Daarnaast zijn variabelen toegevoegd inzake land van leverancier en klant. Tevens is betaaldatum variabele toegevoegd.

PDFinvoice2UBL 1.0 03-07-2016

Eerste versie